Ključne besede: vinogradništvo, vinarstvo, vino, rdeče vino, cviček, kakovost, kemične analize, kemična sestava, antibiogramCelotno besedilo (datoteka, 3,07 MB)
Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, kampilobakterioze, klasične metode odkrivanja, kontaminirane površinske vode, kontaminirano piščančje meso, prehranska veriga ljudi, antibiogram, odpornost proti antibiotikomCelotno besedilo (datoteka, 1,22 MB)
Ključne besede: Pseudomonas aeruginosa, antibiotiki, odpornost proti antibiotikom, občutljivost na antibiotike, Kirby-Bauerjeva difuzijska metoda, disk difuzija, difuzija koncentracijskega gradienta, Etest, določanje občutljivosti, primerjava metod, antibiogram, kolistinCelotno besedilo (datoteka, 1,63 MB)
Ključne besede: antibiotiki, malomolekulske učinkovine, difuzijski antibiogram, interakcije protein – mala molekula, afinitetna kromatografijaCelotno besedilo (datoteka, 2,37 MB)