1. Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilceKatarina Maček, 2021, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, mikrokapsulacija, alkoholna fermentacija, stresni dejavniki, zaščita, visoke temperature, glukoza, etanol, izkoristek, polisaharidni nosilci, alginat, hitozan, pektin Celotno besedilo (datoteka, 4,45 MB) |
|
|
|
|
|
|
|
9. Spremljanje fenotipskih lastnosti človeških hrustančnih celic med gojenjem v alginat/agaroznem geluDaliborka Dušanić, 2007, diplomsko delo Ključne besede: hrustanec, hondrociti, celične kulture, alginat, agarozni gel, kolagen II, agrekan, RT-PCR, fluorescenčna mikroskopija, dimetiltiazol-difeniltetrazol bromid in tiazolilsko modrilo (MTT), tkivno inženirstvo Celotno besedilo (datoteka, 733,64 KB) |
10. Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)Alenka Slatinek, 2015, magistrsko delo Ključne besede: živilsko inženirstvo, kapsulacija, mikrokapsule, granatno jabolko, Punica granatum L., rastlinski ekstrakti, alginat, pektin, fenolne spojine, antocianini Celotno besedilo (datoteka, 4,02 MB) |