|
2. Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksiniLea Raztresen, 2017, diplomsko delo Ključne besede: mikotoksigene plesni, Aspergillus, Penicillium, Alternaria, toksini, mikotoksini, ohratoksin A, aflatoksin B1, aflatoksin B2, aflatoksin G1, aflatoksin G2, patulin, sadje Celotno besedilo (datoteka, 918,73 KB) |
3. Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštuLidija Strojnik, 2014, magistrsko delo Ključne besede: živilska mikrobiologija, grozdje, mošt, grozdne sorte, vinorodni okoliš, plesni, raznolikost plesni, izolacija plesni, identifikacija plesni, Penicillium, Aspergillus, mikotoksini, aflatoksin B1, ohratoksin A Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
4. Vpliv pakiranja na sintezo aflatoksina B1 v živilihVanja Koroša, 2020, diplomsko delo Ključne besede: živila, pakiranje živil, embalažni materiali, polietilen laminiran aluminij, etilen vinil alkohol, polipropilen, plesni, mikotoksini, aflatoksin B1 Celotno besedilo (datoteka, 265,63 KB) |
5. Rast plesni vrste Aspergillus flavus in tvorba aflatoksina B1 v značilnih razmerah za izdelavo suhih salamZala Šturm, 2024, magistrsko delo Ključne besede: plesni, Aspergillus flavus, aflatoksin B1, suhe salame, rast plesni, Lactiplantibacillus plantarum, mlečna kislina Celotno besedilo (datoteka, 2,60 MB) |
6. Biotehnološki in toksikološki vidiki plesni rodu AspergillusSara Trajkovska, 2024, diplomsko delo Ključne besede: Aspergillus niger, Aspergillus terreus, citronska kislina, glukoamilaza, lovastatin, mikotoksini, aflatoksin B1, ohratoksin A, fumonizin B2 Celotno besedilo (datoteka, 1,01 MB) |
|
|