1. Vnos fosfatov v telo - ocena izpostavljenosti za različne primereDamjan Strelc, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sanitarno inženirstvo, fosfor, Na-polifosfat, fosfati, polifosfati, aditivi za živila, bolezni srca in ožilja, vplivi na zdravje, ocena izpostavljenosti, ocena tveganja Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
2. Zdravje Slovencev2013, radijska ali televizijska oddaja, podkast, intervju, novinarska konferenca Ključne besede: živila, živilska industrija, aditivi, konzervansi, barvila, sladila, emulgatorji, skrb za zdravje, nadzor nad živili, potrošniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
4. The science of sugar confectioneryW. P. Edwards, 2000 Ključne besede: živila, živilska tehnologija, konditorstvo, konditorski izdelki, bonboni, karamele, žvečilni gumi, sladkor, sladkorni izdelki, sirupi, želirna sredstva, emulgatorji, aditivi, barvila, arome Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
7. Analiza sprejemljivosti koncepta pijače smoothie s funkcionalnimi lastnostmi pri slovenskih potrošnikihNina Česen, 2012, diplomsko delo Ključne besede: pijače, brezalkoholne pijače, funkcionalna živila, smoothie, funkcionalne pijače, aditivi, potrošniki, vedenje potrošnikov, nakupovalne navade Celotno besedilo (datoteka, 785,51 KB) |
8. Izolacija in karakterizacija beta-glukanov iz ječmenove mokeSaša Jeršin, 2014, magistrsko delo Ključne besede: ječmen, ječmenova moka, [beta]-glukani, izolacija [beta]-glukanov, karakterizacija [beta]-glukanov, funkcionalna živila, aditivi, pijače Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |
9. Določanje reoloških lastnosti gelskih struktur ksantanaRok Felicijan, 2012, diplomsko delo Ključne besede: ksantan, reološke lastnosti, gelske strukture, ionska moč, vpliv temperature, živila, aditivi Celotno besedilo (datoteka, 3,30 MB) |
10. Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferolaTanja Fingušt, 2012, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, pašteta, funkcionalna živila, aditivi, antioksidanti, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 526,56 KB) |