1. Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhovVesna Slemenšek, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, encimi, sladna moka, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |
|
3. Vnos fosfatov v telo - ocena izpostavljenosti za različne primereDamjan Strelc, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sanitarno inženirstvo, fosfor, Na-polifosfat, fosfati, polifosfati, aditivi za živila, bolezni srca in ožilja, vplivi na zdravje, ocena izpostavljenosti, ocena tveganja Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
4. Zdravje Slovencev2013, radijska ali televizijska oddaja, podkast, intervju, novinarska konferenca Ključne besede: živila, živilska industrija, aditivi, konzervansi, barvila, sladila, emulgatorji, skrb za zdravje, nadzor nad živili, potrošniki Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
6. The science of sugar confectioneryW. P. Edwards, 2000 Ključne besede: živila, živilska tehnologija, konditorstvo, konditorski izdelki, bonboni, karamele, žvečilni gumi, sladkor, sladkorni izdelki, sirupi, želirna sredstva, emulgatorji, aditivi, barvila, arome Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Vpliv dodatka trehaloze na tehnološke in senzorične lastnosti kruhaMojca Ferk, 2021, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, aditivi, trehaloza, kakovost kruha, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
|
|
10. Vpliv dodatkov na kakovost toastaJernej Bajc, 2017, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, toast, aditivi, pekovski aditivi, glicerol, glukomanan, kalcijev laktat, maltodekstrin, modificirano mleko, hranilna vrednost, kakovost, staranje toasta, senzorične lastnosti, vodna aktivnost, tekstura Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |