Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimuriumCelotno besedilo (datoteka, 624,23 KB)
Ključne besede: genotoksičnost, citostatiki, cisplatin, etopozid, imatinib mezilat, 5-fluororacil, Salmonella typhimurium, jetrne celice človeškega hepatoma, jetrne celice rib cebric, celice HepG2, celice ZFL, Amesov test, test mikrojeder, analiza dvoverižnih prelomov DNA, [gama]-H2AX, pretočna citometrijaCelotno besedilo (datoteka, 1,14 MB)
Ključne besede: ekologija, strupenost, bakterije, Pseudomonas putida, Salmonella typhimurium, zarodki, Danio rerio, zdravila, ostanki zdravil, farmakokinetika, akridin, akridon, karbamazepin, klofibrinska kislina, naproksen, ketoprofen, indolon, diklofenak, ibuprofenCelotno besedilo (datoteka, 1,15 MB)
Ključne besede: varstvo okolja, jezerske vode, toksičnost, genotoksičnost, test Protox [zgoraj] R, Tetrahymena thermophila, test Ames, Salmonella typhimuriumCelotno besedilo (datoteka, 398,25 KB)
Ključne besede: protimikrobne snovi, eterično olje, poprova meta, Mentha piperita, protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, Salmonella Typhimurium, minimalna baktericidna koncentracija, goveje mesoCelotno besedilo (datoteka, 641,03 KB)
Ključne besede: proteazna aktivnost, Pseudomonas, kokultivacija, homogenat piščančjega mesa, izrabljen medij, patogene bakterije, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Campylobacter jejuni, Salmonella Typhimurium, varnost živilCelotno besedilo (datoteka, 3,03 MB)