1. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Celotno besedilo (datoteka, 390,04 KB) |
2. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Celotno besedilo (datoteka, 1019,42 KB) |
3. Protibakterijska aktivnost didecildimetilamonijevega kloridaVanesa Stenšak, 2018, diplomsko delo Ključne besede: razkužila, didecildimetilamonijev klorid, DDAC, protibakterijska učinkovitost, razredčevanje v mikrotitrski ploščici, minimalna inhibitorna koncentracija, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
4. The use of essential oils for prevention of Salmonella adhesion on the surface of green lettuce (Lactuca sativa L.)Teja Jenič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: Salmonella enterica, pathogens, bacterial biofilms, adhesion, essential oils, Cinnamomum zeylanicum, cell surface hydrophobicity, colour Celotno besedilo (datoteka, 25,97 MB) |
|
6. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes s PCR v realnem časuSebastjan Ledinek, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 822,10 KB) |
7. Protibakterijska aktivnost klorheksidinaTina Bekrić, 2020, diplomsko delo Ključne besede: razkužila, klorheksidin, protibakterijska učinkovitost, razredčevanje v mikrotitrski ploščici, minimalna inhibitorna koncentracija, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella enterica Celotno besedilo (datoteka, 1,52 MB) |
8. Vpliv sorodstvenega razlikovanja med izolati Bacillus subtilis na interakcijo s patogeno bakterijo Salmonella enterica v biofilmuKatja Jensterle, 2022, magistrsko delo Ključne besede: mikrobne združbe, Bacillus subtilis, Salmonella enterica, sorodstveno razlikovanje, socialne interakcije, odpornost proti antibiotikom, biofilm, izrabljeno gojišče Celotno besedilo (datoteka, 1,58 MB) |
|
10. Nutrient availability and biofilm polysaccharide shape the bacillaene-dependent antagonism of Bacillus subtilis against Salmonella TyphimuriumEli Podnar, Andi Erega, Tjaša Danevčič, Eva Kovačec, Bram Lories, Hans Steenackers, Ines Mandić-Mulec, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Bacillus subtilis, Salmonella enterica, probiotics, enteric pathogen, biofilm, polysaccharides, microbial competition, nutrients Celotno besedilo (datoteka, 3,01 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |