1. Vsebnost nekaterih sladkorjev, organskih kislin in fenolov pri različnih sortah češnje (Prunus avium L.)Jana Jurhar Grabnar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, češnje, Prunus avium, sladkorji, organske kisline, fenoli, kromatografija Celotno besedilo (datoteka, 866,25 KB) |
2. Redčenje plodičev češnje (Prunus avium L.) sorte 'Lapins'Primož Oražem, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, češnje, Prunus avium, Lapins, redčenje, kakovost plodov, površina listov, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 585,75 KB) |
|
|
5. Vpliv podlage Gisela 5 na rast in rodnost različnih sort češenj (Prunus avium L.)Irena Hrovat, 2012, diplomsko delo Ključne besede: Prunus avium, sadjarstvo, češnje, sorte, podlage, rast, rodnost, pridelek, kakovost plodov Celotno besedilo (datoteka, 972,74 KB) |
6. Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)Anita Fajić, 2012, diplomsko delo Ključne besede: češnje, Prunus avium, skladiščenje češenj, normalna atmosfera, modificirana atmosfera, fizikalnokemijske lastnosti, polifenoli, antioksidativni potencial, barva češenj, trdota češenj, suha snov Celotno besedilo (datoteka, 898,83 KB) |
7. Genetska struktura gozdnih semenskih objektov divje češnje (Prunus avium L.) v SlovenijiKristjan Jarni, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: divja češnja, Prunus avium, semenski sestoj, populacija, mikrosateliti, genetska struktura, vegetativno razmnoževanje, somatske mutacije, Slovenija, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 3,19 MB) |
|
9. Primernost drevesnih vrst za umetno obnovo gramoznic na Kranjskem poljuPrimož Štular, 2011, diplomsko delo Ključne besede: gozdovi, gozdarstvo, umetna obnova, sanacija, gramoznice, navadna smreka, Picea abies, navadna bukev, Fagus sylvatica, gorski javor, Acer pseudolatanus, divja češnja, Prunus avium, graden, Quercus petraea Celotno besedilo (datoteka, 1,90 MB) |
10. Sweet cherry pomological and biochemical characteristics influenced by rootstockValentina Usenik, Nikita Fajt, Maja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, češnja, prunus avium, sladkorji, kisline, pridelek, teža plodov, antociani, polifenoli, cherries, organic acids, phenolics, anthocyanins, yield, fruit weight, firmness, soluble solids, titratable acidity Celotno besedilo (povezava drugam) |