1. Acid resistance and response to pH-induced stress in two Lactobacillus plantarum strains with probiotic potentialHelena Šeme, Gregor Kosec, Mateja Štempelj, Hrvoje Petković, Štefan Fujs, Krešimir Gjuračić, Bojana Bogovič Matijašić, Blaženka Kos, Jagoda Šušković, 2015, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus plantarum, probiotiki, fiziologija mikroorganizmov, industrijska mikrobiologija, aplikacije Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
3. Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensisNik Mahnič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: mikroalge, cianobakterije, Arthrospira platensis, spirulina, mlečnokislinska fermentacija, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, optimizacija, antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
4. Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.Vid Kolmanič Bučar, 2020, magistrsko delo Ključne besede: probiotiki, bakterije, Lactobacillus plantarum, rast, gojišča, kapsulacija, pH želodca človeka, viabilnost Celotno besedilo (datoteka, 3,68 MB) |
|
|
7. Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredientPolona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Arthrospira platensis, lactic acid fermentation, Lactobacillus plantarum, antioxidant activity, microbiological safety, nutritional composition Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Mlečnokislinska fermentacija žuželk kot alternativni vir proteinovSimon Ekselenski, 2023, magistrsko delo Ključne besede: žuželčja biomasa, veliki mokar, hišni čriček, mlečnokislinska fermentacija, spontana fermentacija, komercialna mesna kultura, Lactobacillus plantarum Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |
9. Vpliv mlečnokislinske fermentacije na vsebnost bioaktivnih snovi in zmanjšanje pekočine plodov čilijevNatalija Tominšek, 2024, magistrsko delo Ključne besede: čili, Capsicum spp., mlečnokislinska fermentacija, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus fermentum, spontana fermentacija, bioaktivne snovi, zmanjšanje pekočine, mlečna kislina, askorbinska kislina, fenolne snovi, karotenoidi, kapsaicinoidi Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |