Ključne besede: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCRCelotno besedilo (datoteka, 805,79 KB)
Ključne besede: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCRCelotno besedilo (datoteka, 3,45 MB)
Ključne besede: probiotiki, Bifidobacterium animalis, Lactobacillus acidophilus, molekularne tehnike, metoda PMA RT PCR, validacija metod, liofilizirani izdelkiCelotno besedilo (datoteka, 2,15 MB)