1. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |
2. Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebelAndreja Kandolf Borovšak, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: med, pristnost medu, čebelarstvo, prestavljanje satja, krmljenje čebel, stabilni izotopi, tuji encimi, EA/LC-IRMS, kvasovke Celotno besedilo (datoteka, 6,42 MB) |
3. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Celotno besedilo (datoteka, 5,53 MB) |
4. Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij SlovenijeUrška Kropf, 2009, doktorska disertacija Ključne besede: honeys, chemical elements, total reflection X-ray spectroscopy, TXRF, instrumental neutron activation analysis, INAA, isotope ratio, [delta]13C/[delta]15N, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, natural-geographical regions, geographical origin, Slovenia, physico-chemical parameters, electrical conductivity, total ash, pH, colour, free and total acids, proline, proteins, diastase number, rotation, correlations Celotno besedilo (datoteka, 3,89 MB) |
5. Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušikaMatej Slak, 2015, diplomsko delo Ključne besede: špinača, Spinacia oleracea L., ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, gnojila, stabilni izotopi ogljika in dušika, fenolne spojine, nitratni dušik, nitritni dušik, amonijev dušik, antioksidativni potencial, IRMS Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
6. Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte GalaDamjana Špelič, 2013, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, nitrati, zrelostni faktorji, spektrofotometrične metode, IRMS Celotno besedilo (datoteka, 828,69 KB) |
7. Construction of IsoVoc database for the authentication of natural flavoursLidija Strojnik, Jože Hladnik, Nika Cvelbar Weber, Darinka Koron, Matej Stopar, Emil Zlatić, Doris Kokalj, Martin Strojnik, Nives Ogrinc, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: IsoVoc, database, volatile aroma compounds, fruits, headspace-solid phase microextraction (HS-SPME), gas chromatography-combustion-isotope ratio mass spectrometry (GC-C-IRMS), authenticity Celotno besedilo (datoteka, 2,57 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Določanje pristnosti cimeta (Cinnamomum spp.) in mlete paprike (Capsicum annuum) na slovenskem tržiščuSabina Primožič, 2024, magistrsko delo Ključne besede: cimet, cinnamomum, mleta paprika, capsicum annuum, slovensko tržišče, pristnost, potvorbe, geografsko poreklo, botanično poreklo, stabilni izotopi, masna spektrometrija IRMS, elementna sestava, ICP-MS, spektroskopija FTIR, antioksidativna aktivnost, DPPH, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 5,78 MB) |
9. Analiza eteričnih olj rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) in lovorja (Laurus nobilis L.) na slovenskem tržiščuPavle Simić, 2024, magistrsko delo Ključne besede: rožmarin, Rosmarinus officinalis, lovor, Laurus nobilis, eterično olje, antioksidativna aktivnost, GC-MS, GC-IRMS, δ13C, potvorbe, pristnost Celotno besedilo (datoteka, 2,79 MB) |