1. Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem časuMojca Murko, 2012, diplomsko delo Ključne besede: alergeni v živilih, živila, lešniki, Corylus avellana, določanje alergenov, izolacija DNK iz živil, PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,03 MB) |
2. Diskriminantna analiza in klasifikacija: osnove in primerDamijana Kastelec, Katarina Košmelj, 2008, pregledni znanstveni članek Ključne besede: statistical methods, hazelnuts, corylus avellana, weight, height, diameter, classification, discriminant analysis Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Fatty acids and alpha-tocopherol composition in hazelnut (Corylus avellana L.): a chemometric approach to emphasize the quality of European germplasmLoretta Bacchetta, Michele Aramini, A. Zini, V. Giammatteo, D. Spera, P. Drogoudi, Merce Rovira, Ana Paula Silva, Anita Solar, Roberto Botta, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: leska, maščobne kisline, alfa tokoferol, kakovost, kemična sestava, hazelnut, corylus avellana, fatty acids, alpha tocopherol, chemical composition, germplasm Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Molecular and morphological diversity of on-farm hazelnut (Corylus avellana L.) landraces from southern Europe and their role in the origin and diffusion of cultivated germplasmPaolo Boccacci, Michele Aramini, Nadia Valentini, Loretta Bacchetta, Merce Rovira, P. Drogoudi, Ana Paula Silva, Anita Solar, F. Calizzano, V. Erdoğan, Valerio Cristofori, L. F. Ciarmiello, C. Contessa, J. J. Ferreira, F. P. Marra, Roberto Botta, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: leska, sorte, ekotipi, populacije, genska banka, morfološke lastnosti, genetska raznolikost, hazelnut, corylus avellana, molecular diversity, morphological diversity, landraces, germplasm Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Vpliv sorte leske (Corylus avellana) in temperature stiskanja na nekatere fizikalne in kemijske lastnosti lešnikovega oljaJurij Bizjak, 2018, magistrsko delo Ključne besede: leska, lešnikovo olje, Corylus avellana, tropine, temperatura stiskanja, Istrska dolgoplodna leska, fizikalne lastnosti, kemijske lastnosti, dielektrična konstanta, oksidacija Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |
6. Phytoplasmas associated with declining of hazelnut (Corylus avellana) in SloveniaNataša Mehle, Nejc Jakoš, Miro Mešl, Jože Miklavc, Boštjan Matko, Mojca Rot, Alenka Ferlež Rus, Robert Brus, Marina Dermastia, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Corylus avellana, ʼCandidatus Phytoplasma fragariaeʼ, 16SrV phytoplasma group, 16SrIX phytoplasma group, decline
|
7. Uspešnost razmnoževanja leske (Corylus avellana L.) z metodo prsteničenjaUršula Bešter, 2013, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, lupinarji, vegetativno razmnoževanje, sorte, prsteničenje, leska, Corylus avellana, koreninjenje, rast Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |
|
9. Možnost pridelovanja orehov in lešnikov na GorenjskemPetra Frelih, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oreh, Juglans regia, leska, Corylus avellana, pridelovanje, Gorenjska Celotno besedilo (datoteka, 361,65 KB) |
10. Comparison of selection methods for the establishment of a core collection using SSR markers for hazelnut (Corylus avellana L.) accessions from European germplasm repositoriesPaolo Boccacci, Maria Aramini, Matthew Ordidge, Theo J. L. van Hintum, Daniela Torello Marinoni, Nadia Valentini, Jean-Paul Sarraquigne, Anita Solar, Merce Rovira, Loretta Bacchetta, Roberto Botta, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hazelnut, corylus avellana, plant genetic resources, germplasm management, SSR markers, microsatellites, germplasm repositories, in situ conservation, ex situ conservation Celotno besedilo (datoteka, 1,94 MB) |