1. Uporaba inhibitorja serinskih proteaz iz gobe Clitocybe nebularis za izolacijo serinskih proteaz z afinitetno kromatografijoManca Kocjančič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: glive, prostotrosnice, bazidiomicete, Macrolepiota procera, orjaški dežnik, Clitocybe nebularis, meglenka, proteaze, proteazni inhibitorji, CnSPI, knispin, heterologno izražanje, serinske proteaze, aspartatne proteaze, Bacillus subtilis, bakterije, subtilizin, tripsin Celotno besedilo (datoteka, 1,59 MB) |
2. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Celotno besedilo (datoteka, 818,09 KB) |
3. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
4. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
5. Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu AlicyclobacillusMatija Štrlekar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L. Celotno besedilo (datoteka, 678,32 KB) |
6. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Celotno besedilo (datoteka, 913,13 KB) |
|
8. Prisotnost mikroorganizmov v proizvodnji plastičnih izdelkov in ugotavljanje njihove potencialne zmožnosti biorazgradnjeMateja Stare, 2022, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, plastika, biorazgradnja, polistiren, Staphylococcus, Bacillus, Micrococcus, PS zrna, identifikacija, biokemijske metode Celotno besedilo (datoteka, 3,21 MB) |
9. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Rapid detection and characterization of foodborne pathogens by molecular techniquesRobert E. Levin, 2010 Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, hitre mikrobiološke metode, molekularne tehnike, PCR, RAPD, PFGE, RFLP, Campylobacter, Listeria, Clostridium, Bacillus cereus, Salmonella, Escherichia coli, Vibrio Celotno besedilo (povezava drugam) |