1. Antioksidativne lastnosti kruha, obogatenega z dodatkom kaljenih pšeničnih zrnKarmen Porenta, 2020, diplomsko delo Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum, obogaten kruh, kaljena pšenična zrna, antioksidanti, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, ABTS, DPPH Celotno besedilo (datoteka, 1010,31 KB) |
2. Vpliv osvetljevanja s svetlobo različnih valovnih dolžin na antioksidativni potencial kaljene pšeniceKatja Golob, 2018, magistrsko delo Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum, kaljenje, kaljena zrna, kalčki, svetloba, osvetljevanje, LED, tema, fenolne spojine, antioksidativni potencial, Folin Ciocalteu metoda, DPPH metoda, ABTS metoda Celotno besedilo (datoteka, 1,58 MB) |
3. Primerjava vsebnosti antioksidantov v frakcijah plevnatega in golega ječmenaMark Kozamernik, 2019, diplomsko delo Ključne besede: ječmen, Hordeum vulgare, plevnati ječmen, goli ječmen, antioksidanti, DPPH, ABTS, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 1,03 MB) |
4. Antioksidativne lastnosti kruha obogatenega z dodatkom kaljenih pirinih zrnNina Kukman, 2019, diplomsko delo Ključne besede: pira, Triticum spelta, obogaten kruh, kaljena pirina zrna, antioksidanti, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH, ABTS Celotno besedilo (datoteka, 906,54 KB) |
5. Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potencialaBlaž Grobin, 2016, magistrsko delo Ključne besede: živila, čaj, kava, pivo, jabolčni sok, prehransko dopolnilo, antioksidanti, analizne metode, ABTS, DPPH, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 2,01 MB) |
6. Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodoMiran Hodnik, 2014, diplomsko delo Ključne besede: pijače, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, analizne metode, ABTS, DPPH, Folin-Ciocalteu Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
7. Določanje antioksidativne aktivnosti urina z metodo ABTSNina Miklič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, urin, kreatinin, prehrana, skladiščenje urina, temperatura skladiščenja, čas skladiščenja, ABTS Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
8. Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine mokeRok Mejaš, 2020, magistrsko delo Ključne besede: čičerika, moka iz stročnic, čičerikina moka, kislo testo, spontana fermentacija, vodena fermentacija, biogeni amini, antioksidativni potencial, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH, ABTS Celotno besedilo (datoteka, 2,56 MB) |
9. Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom CyreneTMSendy Zupanc, 2022, magistrsko delo Ključne besede: rastlinski pigmenti, ekstrakcija, topilo, CyreneTM, UV-VIS spektrofotometrija, DPPH, ABTS, Folin-Ciocalteu, antioksidanti Celotno besedilo (datoteka, 1,70 MB) |
10. Synthesis and evaluation of antioxidant properties of 2-substituted quinazolin-4(3H)-onesJanez Mravljak, Lara Slavec, Martina Hrast, Matej Sova, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: quinazolinone, synthesis, antioxidant, DPPH, ABTS, CUPRAC, metal-chelating properties Celotno besedilo (datoteka, 2,84 MB) Gradivo ima več datotek! Več...
|