Ključne besede: žveplov dioksid dimni plini razžveplanje mokri kalcitni postopek morska voda absorber oksidacijaCelotno besedilo (datoteka, 2,14 MB)
Ključne besede: pasivno vzorčenje, žveplov dioksid, vodikov sulfidCelotno besedilo (datoteka, 1,19 MB)
Ključne besede: kmetijske rastline, plazeča detelja, Trifolium repens, fižol, Phaseolus vulgare, tobak, Nicotiana tabacum, bioindikacija, oksidativni stres, rastlinski stres, ozon, ozonske poškodbe, onesnaževalci zraka, fotooksidanti, dušikovi oksidi, žveplov dioksid, rastlinska barvila, askorbinska kislina, alfa-tokoferol, encimi, superoksid dizmutaza, pridelekCelotno besedilo (datoteka, 9,73 MB)
Ključne besede: vino, žveplov dioksid, antioksidanti, protimikrobne snovi, molekularna oblika, bela vina, rdeča vina, rdečkasta vina, vina PTP, fizikalno-kemijski parametriCelotno besedilo (datoteka, 1,28 MB)
Ključne besede: vino, belo vino, žveplov dioksid, oksidacija, zaščita, kakovost, alternativne metodeCelotno besedilo (datoteka, 1,38 MB)