Ključne besede: žitni izdelki, prosena kaša, rženi kosmiči, pšenični kosmiči, ječmenovi kosmiči, polenta, koruzni zdrob, ješprenj, kemijska sestava, voda, pepel, beljakovine, maščobe, prehranske vlaknine, ogljikovi hidrati, energijska vrednost, prehranske tabeleCelotno besedilo (datoteka, 767,97 KB)
Ključne besede: prehranska vlaknina, rezistentni škrob, živila, viri prehranske vlaknine, zelenjava, sadje, kruh, žita, žitni izdelki, krompir, izdelki iz krompirja, stročnice, oreški, vnos prehranske vlaknine, analizne metode, AOAC metode, razvoj živilskih izdelkov, barjene klobase, prehranske trditve, zdravstvene trditveCelotno besedilo (datoteka, 1,28 MB)
Ključne besede: žitni izdelki za zajtrk, mikrobiološka varnost, senzorična kakovost, aw, pH-vrednost, rok minimalne trajnostiCelotno besedilo (datoteka, 2,74 MB)