1. Biotehnološki postopki za kalitev in vitro dozorevanja peloda bezga (Sambucus nigra L.)Janez Kosel, 2009, diplomsko delo Ključne besede: črni bezeg, Sambucus nigra, pelod, in vitro kulture, zorenje, mikrospore, kalitev zrelega peloda Celotno besedilo (datoteka, 767,61 KB) |
2. Elderberry (Sambucus nigra L.) wine: a product rich in health promoting compoundsValentina Schmitzer, Robert Veberič, Ana Slatnar, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, črni bezeg, vino, fenoli, enološki parametri, polifenoli, elderberry, elderberry wine, phenolics, antioxidative potential, phenolics, enological parameters, sambucus nigra Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjakaIztok Stegovec, 2017, diplomsko delo Ključne besede: bezgove jagode, črni bezeg, Sambucus nigra, terjak, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične analize, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost Celotno besedilo (datoteka, 1,69 MB) |
|
5. Pridelava črnega bezga (Sambucus nigra L.) in njegove za zdravje škodljive in koristne snoviBlaž Kozjek, 2019, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, črni bezeg, Sambucus nigra, antocianini, glikozidi kvercetina, tehnologije pridelave, sambunigrin Celotno besedilo (datoteka, 1,63 MB) |
|
|
|