1. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
2. Fizikalne lastnosti arheosomov pripravljenih iz lipidov hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1Tjaša Anzelc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, gojenje arhej, izolacija lipidov, priprava liposomov, arheosom, tankoplastna kromatografija, adsorbcijska kromatografija, fluorescenčna spektroskopija, presevni elektronski mikroskop Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
3. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
4. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Celotno besedilo (datoteka, 684,91 KB) |
5. Arheje in antioksidantiPetra Terpinc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, biomasa, proteini, polifenolne spojine, proste-SH spojine, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, Singleton-Rossi, DPPH, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 754,53 KB) |
6. Uvajanje in optimizacija metode za določanje CoQ10 v mleku in mlečnih izdelkihKsenja David, 2007, diplomsko delo Ključne besede: analizne metode, ekstrakcija tekoče-tekoče, LLE, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC, validacija metode, koencim Q10, mleko, mlečni izdelki Celotno besedilo (datoteka, 479,91 KB) |
7. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Celotno besedilo (datoteka, 700,37 KB) |
8. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 676,21 KB) |
9. Mehanizmi odpornosti bakterij Campylobacter jejuni in C. coli proti izbranim antibiotikomBlaž Medja, 2007, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, antibiotiki, mikrodilucijska metoda, PA[beta]N, membranske izlivne črpalke, mutacija na 23S rRNA Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
10. Encimska aktivnost meduSimona Ovček, 2007, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, encimi, diastaza, invertaza, diastazna aktivnost, invertazna aktivnost, vodikov peroksid Celotno besedilo (datoteka, 458,02 KB) |