1. Effects of dietary pectin on protein digestion and metabolism in growing ratsTatjana Pirman, Philippe Patureau Mirand, Andrej Orešnik, Janez Salobir, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: proteins, digestibility, metabolism, pectin, small intestine, large intestine, laboratory rats Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
3. Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščobTina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: domače živali, prehrana živali, prehrana ljudi, zamaščenost, surove beljakovine, surove maščobe, prebavljivost, selekcija, maščevje, linije, laboratorijske miši Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilersJakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin E, vitamin C, selenium, broiler, meat quality Celotno besedilo (datoteka, 148,45 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. In vitro gas and short-chain fatty acid production from soybean meal treated with chestnut and quebracho wood extracts by using sheep rumen fluidAndrej Lavrenčič, Tatjana Pirman, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: cattle, feed additives, nutrition, rumen fermentation, sheep, chestnut, in vitro gas production, quebracho, short-chain fatty acids, tannins Celotno besedilo (datoteka, 660,19 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Supplementation with >Your< Iron Syrup corrects iron status in a mouse model of diet-induced iron deficiencyTatjana Pirman, Ajda Lenardič, Alenka Nemec Svete, Simon Horvat, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: nutritional iron deficiency, oral supplementation, mice, >Your< Iron Syrup, Fe-sulphate Celotno besedilo (datoteka, 5,16 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Vpliv nekaterih naravnih prehranskih dodatkov na oksidacijski stres in histološko zgradbo prebavil pri kuncihTina Trebušak, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: kunci, prehrana živali, prehranski dodatki, oksidacijski stres, prebavila, histologija, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 1,68 MB) |
8. The effect of substitution of palm fat with linseed oil on the lipid peroxidation, antioxidative capacity and intestinal morphology in rabbits (Oryctolagus cuniculus)Tina Trebušak, Milka Vrecl, Janez Salobir, Tatjana Pirman, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: polyunsaturated fatty acids, malondialdehyde, antioxidative capacity, histology Celotno besedilo (datoteka, 842,12 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
10. Antioxidant capacity of lipid- and water-soluble antioxidants in dogs with subclinical myxomatous mitral valve degeneration anaesthetised with propofol or sevofluraneKaterina Tomsič, Alenka Nemec Svete, Ana Nemec, Aleksandra Domanjko-Petrič, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Tomaž Vovk, Alenka Seliškar, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Dogs, cardiac disease, antioxidant capacity, anaesthesia Celotno besedilo (povezava drugam) |