1. Arheje in antioksidantiPetra Terpinc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, biomasa, proteini, polifenolne spojine, proste-SH spojine, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, Singleton-Rossi, DPPH, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 754,53 KB) |
2. Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterijJasmina Jeglič, 2016, diplomsko delo Ključne besede: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, mlečnokislinske bakterije, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,66 MB) |
3. Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost soka granatnega jabolkaJoži Omahen, 2017, diplomsko delo Ključne besede: fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, granatno jabolko, Punica granatum, sok granatnega jabolka, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH· Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
4. Fenolne spojine v industrijski konoplji (Cannabis sativa L.)Saša Kugler, 2017, diplomsko delo Ključne besede: konoplja, industrijska konoplja, Cannabis sativa L., konopljino seme, konopljino olje, fenolne spojine, flavonoidi, kanflavini, antioksidanti, antioksidativni učinki, antimikrobni učinki Celotno besedilo (datoteka, 708,77 KB) |
5. Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost ekstrakta kimchijaKaja Hribar, 2017, diplomsko delo Ključne besede: fermentirana živila, kimchi, sok iz kimchija, ekstrakt iz kimchija, fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin‒Ciocalteu, DPPH Celotno besedilo (datoteka, 358,33 KB) |
6. Development and optimisation of solid-phase extraction of extractable and bound phenolic acids in spelt (Triticum spelta L.) seedsMarjeta Mencin, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: spelt phenolics, extraction, hydrolysis, solid-phase extraction, liquid-liquid extraction, antioxidant activity, LC-MS Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Bioprocessed wholegrain spelt flour improves the quality and physicochemical characteristics of wheat breadMarjeta Mencin, Nika Markanovič, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bioprocessed bread, rheological properties, sensory properties, extractable and bound phenolics, antioxidant activity, HPLC-MS Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Changes in the bioaccessibility of antioxidants after simulated in vitro digestion of bioprocessed spelt-enhanced wheat breadMarjeta Mencin, Nika Markanovič, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bioprocessed flour, germination, fermentation, enzymatic treatment, bioaccessibility, in vitro digestion, bread, phenolics, HPLC-MS Celotno besedilo (datoteka, 1,73 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Živila, hranila in prehrana prihodnosti2022, zbornik recenziranih znanstvenih prispevkov na domači konferenci Ključne besede: živilstvo, živilska industrija, zdravje, dolgoživost, klimatske spremembe, mesni nadomestki, stranski proizvodi, bioaktivne snovi, prehranske vlaknine, antioksidanti, modre cone, zborniki, elektronske knjige Celotno besedilo (datoteka, 9,17 MB) |
10. Enzymatic treatments of raw, germinated and fermented spelt (Triticum spelta L.) seeds improve the accessibility and antioxidant activity of their phenolicsMarjeta Mencin, Polona Jamnik, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: spelt seeds, hydrolytic enzymes, extractable and bound phenolics, cellular antioxidant activity, HPLC-MS Celotno besedilo (datoteka, 3,81 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |