1. Prisotnost mikroorganizmov v proizvodnji plastičnih izdelkov in ugotavljanje njihove potencialne zmožnosti biorazgradnjeMateja Stare, 2022, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, plastika, biorazgradnja, polistiren, Staphylococcus, Bacillus, Micrococcus, PS zrna, identifikacija, biokemijske metode Celotno besedilo (datoteka, 3,21 MB) |
2. Ugotavljanje prisotnosti kvasovk, plesni in aflatoksina M1 v mleku in mlečnih izdelkihJanja Ručna, 2008, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, kvasovke, plesni, mikotoksini, aflatoksini, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 738,44 KB) |
3. Sprememba mikrobiološke slike črne vode ob njenem čiščenju z algamiUrška Šunta, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sanitarno inženirstvo, črna voda, sintetična odpadna voda, Escherichia coli, mikroalge, Chlorella vulgaris, čiščenje odpadne vode Celotno besedilo (datoteka, 3,83 MB) |
4. Pojavnost parazitov v iztrebkih psov, najdenih na javnih površinahIgor Strmšek, 2017, magistrsko delo/naloga Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, črevesni paraziti, pasji iztrebki, javne površine, urbano okolje Celotno besedilo (datoteka, 2,07 MB) |
|
|
7. Primerjava dveh metod za ugotavljanje prisotnosti bakterije Escherichia coli v vodi Podpeškega in Rakiškega jezera in dokazovanje njenih virulentnih sevovMaša Ceglar, 2022, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, kopalna voda, gojišče TBX, gojišče CCA, bakterija E. coli, koliformne bakterije, enterokoki, patogeni sevi bakterije E. coli Celotno besedilo (datoteka, 3,43 MB) |
8. The presence of some pathogen micro organisms, yeasts and moulds in cheese samples produced at small dairy-processing plantsKarmen Godič Torkar, Slavica Golc-Teger, 2006, izvirni znanstveni članek Ključne besede: milk products, cheese, microbiology, pathogen micro-organisms, yeasts, moulds, aflatoxins Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|