|
2. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, undergraduate thesis Keywords: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 929,37 KB) |
3. Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinotAndrej Kovačič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vina Full text (file, 1,23 MB) |
4. Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamnaJanja Klanjčar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, KHT, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas Full text (file, 792,92 KB) |
5. Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebulaPetra Jakob, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, kultivar Rebula, mošt, belo vino, kratkotrajna maceracija, tehnologija "pelliculaire", kemijska sestava mošta, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti Full text (file, 406,95 KB) |
6. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Full text (file, 596,08 KB) |
7. Neznačilen starikav ton belih vinMartina Zapušek, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, belo vino, staranje vina, neznačilna starikava nota, NST, 2-aminoacetofenon, 2-AAP, staranje in zorenje, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 631,94 KB) |
|
9. Kinetika izločanja vinskega kamnaSimona Mate, 2008, undergraduate thesis Keywords: vino, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, stabilizacija vina, kristalizacija tartratov, indukcijski čas, modelne alkoholne raztopine, električna prevodnost Full text (file, 615,15 KB) |
10. Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vinAna Miklavčič, 2008, undergraduate thesis Keywords: vino, liofilizacija vina, polifenoli, etanol, glicerol, antioksidacijski potencial, hlapne komponente, senzorične lastnosti Full text (file, 970,87 KB) |