1. Primerjava mlečnosti med rjavo in črno-belo pasmo krav na izbrani kmetijiMarjan Vrhovec, 2007, undergraduate thesis Keywords: kmetijstvo, živinoreja, živinorejska proizvodnja, govedo, pasme, mlečno govedo, črno-belo govedo, rjavo govedo, mleko, mlečnost, sestava živil, razmnoževanje živali, Trebnje Full text (file, 2,41 MB) |
2. Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na SlovenskemDavid Lesar, 2011, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, suhe klobase, Slovenija, slovenske pokrajine, senzorične lastnosti, kemijska sestava, sprejemljivost živil Full text (file, 924,66 KB) |
|
4. Vpliv izbora podatkovne baze na ocenjeno hranilno vrednost tradicionalnih živilVito Mihael Savinek, 2016, master's thesis Keywords: tradicionalna živila, obroki, hranilna vrednost, kemijska sestava, podatkovne baze o sestavi živil, orodja za vrednotenje prehrane, EuroFIR, OPKP, USDA, Prodi Full text (file, 1018,55 KB) |
5. Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenjaMarjetka Kastelic Švab, 2016, master's thesis Keywords: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 1,43 MB) |
6. Kakovost rastlinskih nadomestkov siraTina Thaler, 2020, master's thesis Keywords: rastlinski nadomestki sira, maščobnokislinska sestava, indeks aterogenosti, indeks trombogenosti, kemijske analize, hranilna vrednost, senzorične analize, senzorične lastnosti, označevanje živil Full text (file, 2,37 MB) |
7. Prehranska sestava na Instagramu predstavljenih živilHana Zupančič, 2024, master's thesis Keywords: živila, prehranska sestava, trženje živil, družbena omrežja, Nutri-Score, vplivneži, Instagram Full text (file, 1,52 MB) |