Ključne besede: kmetijstvo, živinoreja, živinorejska proizvodnja, govedo, pasme, mlečno govedo, črno-belo govedo, rjavo govedo, mleko, mlečnost, sestava živil, razmnoževanje živali, TrebnjeCelotno besedilo (datoteka, 2,41 MB)
Ključne besede: mesni izdelki, suhe klobase, Slovenija, slovenske pokrajine, senzorične lastnosti, kemijska sestava, sprejemljivost živilCelotno besedilo (datoteka, 924,66 KB)
Ključne besede: živila, hranilna sestava živil, vsebnost natrija v živilih, oglaševanje živil otrokom, profiliranje živilCelotno besedilo (datoteka, 21,73 MB)
Ključne besede: tradicionalna živila, obroki, hranilna vrednost, kemijska sestava, podatkovne baze o sestavi živil, orodja za vrednotenje prehrane, EuroFIR, OPKP, USDA, ProdiCelotno besedilo (datoteka, 1018,55 KB)
Ključne besede: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,43 MB)
Ključne besede: rastlinski nadomestki sira, maščobnokislinska sestava, indeks aterogenosti, indeks trombogenosti, kemijske analize, hranilna vrednost, senzorične analize, senzorične lastnosti, označevanje živilCelotno besedilo (datoteka, 2,37 MB)