1. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, undergraduate thesis Keywords: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Full text (file, 4,86 MB) |
|
|
4. Viscosity of aqueous solutions of tetramethyl-, tetraethyl-, tetra-n-propyl-, tetra-n-butyl-, and tetra-n-pentylammonium cyclohexylsulfamates from 293.15 K to 323.15 KCveto Klofutar, Jaka Horvat, Marija Bešter-Rogač, Darja Rudan Tasič, 2009, original scientific article Keywords: fizikalna kemija, vodne raztopine, fizikalno-kemijske lastnosti vodnih raztopin, termodinamika, strukturne interakcije, transportni prenos raztopine, viskoznost, Kaminsky-jeva enačba, viskozni A-, B- in D-koeficienti, aktivacijski parametri, ciklosulfamati, cikloheksilsulfamati, tetra-n-alkilamonijeve soli, ioni, viscosity data, viscosity coefficients, activation parameters, cyclohexylsulfamates, aqueous solutions Full text (outside link) |
5. Study of physicochemical parameters affecting the release of diclofenac sodium from lipophilic matrix tabletsMaja Kincl, Marija Meleh, Marjan Veber, Franc Vrečer, 2004, original scientific article Keywords: analizna kemija, analitska kemija, farmakologija, farmakodinamika, sproščanje zdravila, tablete, lipofilni ogrodni sistem tablet, fizikalno kemijski parametri, kemijska analiza, spektrofotometrija, UV spektrofotometer, diklofenak natrijeva sol, drug release, lipophilic matrix tablets, ionic strenghts, diclofenac sodium Full text (outside link) |
6. Računska optimizacija izplena metana pridobljenega v semikontinuirani anaerobni razgradnjiLeon Deutsch, 2018, master's thesis Keywords: anaerobna razgradnja, bioplin, sirotka, optimizacija, fizikalno-kemijski parametri, test BMP, metan, alkaliteta, mikroelementi, NM-MDS Full text (file, 3,59 MB) |
|
8. Mikrobiološka razgradnja arheološkega mokrega lesaBarbara Kozjek, 2015, master's thesis Keywords: arheološki mokri les, mikrobiološka razgradnja, fizikalno-kemijski parametri, mikrobiološki parametri, opuščeni glinokop na Ljubljanskem barju, depozitorij, okoljski monitoring Full text (file, 2,92 MB) |
9. Fizikalno-kemijski parametri in struktura mikrobnih združb ob zagonu industrijskih bioplinskih anaerobnih reaktorjevDomen Zavec, 2015, master's thesis Keywords: bioplin, bioreaktor, zagon, mikrobne združbe, fizikalno-kemijski parametri, arheje, bakterije, anaerobna presnova, fermentor, metan Full text (file, 2,21 MB) |
10. Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinuUrška Žnidaršič, 2016, master's thesis Keywords: vino, žveplov dioksid, antioksidanti, protimikrobne snovi, molekularna oblika, bela vina, rdeča vina, rdečkasta vina, vina PTP, fizikalno-kemijski parametri Full text (file, 1,28 MB) |