1. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, undergraduate thesis Keywords: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Full text (file, 1,57 MB) |
2. Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinotAndrej Kovačič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vina Full text (file, 1,23 MB) |
|
4. Vpliv tehnoloških postopkov na spremembe fenolnih spojin v sokovih in nektarjihKajetan Trošt, 2009, doctoral dissertation Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PET Full text (file, 1,55 MB) |
5. Vpliv različnih olj na oksidacijsko stabilnost prepečencaKarmen Lukman, 2020, undergraduate thesis Keywords: rastlinska olja, sončnično olje, olje oljne ogrščice, prepečenec, oksidacijska stabilnost, antioksidanti, rancimat, indukcijski čas, antioksidativna učinkovitost Full text (file, 1,71 MB) |
6. Proučevanje fizikalno-kemijskih in funkcionalnih lastnosti proteinov sirotke in njihovih hidrolizatovŠpela Gruden, 2024, doctoral dissertation Keywords: sirotka, proteini sirotke, laktoferin, peptidi laktoferina, laktoperoksidaza, beta-laktoglobulin, protibakterijska aktivnost, antioksidativna aktivnost, strukturna stabilnost, encimska aktivnost, kaspulacija, vitamin D3 Full text (file, 15,58 MB) |