Keywords: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanjeFull text (file, 1,57 MB)
Keywords: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vinaFull text (file, 1,23 MB)
Keywords: koža, antioksidativna obramba kože, polifenolne spojine, resveratrol, stabilnost resveratrola, tekoči kristaliFull text (outside link)
Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PETFull text (file, 1,55 MB)
Keywords: rastlinska olja, sončnično olje, olje oljne ogrščice, prepečenec, oksidacijska stabilnost, antioksidanti, rancimat, indukcijski čas, antioksidativna učinkovitostFull text (file, 1,71 MB)