1. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, undergraduate thesis Keywords: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Full text (file, 1,57 MB) |
2. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, undergraduate thesis Keywords: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Full text (file, 589,91 KB) |
3. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, undergraduate thesis Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Full text (file, 627,89 KB) |
4. Vpliv blagovne znamke na sprejemljivost kislih kumaric pri potrošnikuTanja Tič, 2006, undergraduate thesis Keywords: blagovna znamka, trgovska blagovna znamka, živila, sprejemljivost živil, potrošniki, senzorične lastnosti, kisle kumarice, nakupovalne navade, proizvajalci živilskih izdelkov, slovensko tržišče Full text (file, 553,86 KB) |
5. Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška BrdaMiran Bužinel, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, kultivar Rebula, kultivar Zeleni sauvignon, kultivar Chardonnay, mošt, kemijska sestava mošta, predelava grozdja, zorenje na drožeh, mešanje vin, senzorične lastnosti Full text (file, 589,17 KB) |
6. Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnostiLucija Kovačič, 2007, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana otrok, dnevni vnos hranil, celodnevni obroki, kemijska sestava, prehranska vrednost, energijska vrednost, energijska gostota Full text (file, 1,95 MB) |
7. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, undergraduate thesis Keywords: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Full text (file, 700,37 KB) |
8. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
9. Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednostGaja Vlaj, 2007, undergraduate thesis Keywords: hruške, cv. Pituralka, trdota, barva, kemijska sestava, prehranska vrednost, sadni izdelki, vakuumsko pakiranje, termostabilna PA, PP folija, senzorična analiza Full text (file, 742,42 KB) |
10. Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina DKsenija Podgrajšek, 2007, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana otrok, predšolski otroci, jedilniki v vrtcih, prehrana v vrtcih, prehrana doma, celodnevni vnos hranil, energijska vrednost, natrij, kalcij, jod, beljakovine, maščobe, vitamin C, vitamin D Full text (file, 573,04 KB) |