Ključne besede: živila, slanost živil, vsebnost natrija, sol, vnos kuhinjske soli, kupljena živila, predelana živila, hitra hrana, dejavnik tveganja, kronične bolezni, visok krvni tlakCelotno besedilo (datoteka, 742,69 KB)
Ključne besede: srčno-žilna obolenja, gibalna dejavnost, visok krvni tlak, koronarna srčna bolezen, srčno popuščanje, srčna aritmija, preventiva, vadba, kontraindikacije, program, vaje za moč, vzdržljivost, gibljivostCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: 2H-piran-2-oni, [4+2] cikloadicije, naravne spojine, zelena kemija, mikrovalovi, visok tlakCelotno besedilo (datoteka, 802,48 KB)
Ključne besede: zelena kemija, Diels–Alderjeve reakcije, mikrovalovi, visok tlakCelotno besedilo (datoteka, 1,16 MB)
Ključne besede: osteoporoza, mineralna kostna gostota, VEGF, visok krvni tlak, polimorfizemCelotno besedilo (datoteka, 2,45 MB)
Ključne besede: obraba, površina, odpornost, visok tlak, dinamični problem, materialCelotno besedilo (datoteka, 6,01 MB)