|
|
3. Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipkaSandra Potočnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, polarnost topil, stopnja zrelosti, vitamin C, kvercetin, kamferol, naringenin, luteolin, krizin, apigenin, galangin, pinocembrin, elaginska kislina, šipek, Rosa canina Celotno besedilo (datoteka, 2,04 MB) |
4. Color and phenolic content changes during flower development in groundcover roseValentina Schmitzer, Robert Veberič, Gregor Osterc, Franci Štampar, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, pH, sorte, rosa x hybrida, cultivars, stages, colorimetric parameters, ph, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Prohexadione-Ca application modifies flavonoid composition and color characteristics of rose (Rosa hybrida L.) flowersValentina Schmitzer, Robert Veberič, Franci Štampar, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vrtnica, barva cvetov, fenoli, cvetenje, razvojne faze, antociani, rosa hybrida, sorte, rosa x hybrida, cultivars, prohexadione-Ca, color change, 3-deoxyflavonoids, phenolics Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Changes in various secondary metabolites by crossing modern rose cultivarsNina Kunc, Metka Hudina, Gregor Osterc, Maja Mikulič Petkovšek, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: extraction, HPLC, hybrids, phenolic compounds, Rosa gallica, Rosa pendulina, Rosa spinosissima Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
8. Frost decreases content of sugars, ascorbic acid and some quercetin glycosides but stimulates selected carotenes in Rosa canina hipsAnka Čebulj, Maja Mikulič Petkovšek, Valentina Schmitzer, Vlasta Cunja, Franci Štampar, 2015, izvirni znanstveni članek Ključne besede: šipek, rosa canina, kemična sestava, fenoli, fenolne spojine, karoteni, pozeba, primarni metaboliti, sekundarni metaboliti, zorenje, rosa canina, roose hips, phenolics, carotenes, frost damage, phenolic compounds, ripening, primary metabolites, secondary metabolites Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Dejavniki, ki vplivajo na vsebnost in kakovost eteričnega olja damaščanske vrtnice (Rosa Damascena Mill.)Nina Kunc, 2017, diplomsko delo Ključne besede: dejavniki, eterično olje, damaščanska vrtnica, rosa damascena, kakovost, vsebnost Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
|