1. Model za hiter razvoj ontologij s pristopom obvladovanja poslovnih pravil v poslovnih aplikacijahDejan Lavbič, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: ontologije, semantični splet, metodologije za razvoj ontologij, poslovna pravila, evaluacija ontologij, hiter razvoj ontologij, ROD, IntelliOnto Celotno besedilo (datoteka, 9,01 MB) |
2. ZASNOVA IN IZVEDBA VISOKOSTABILNEGA OPTOELEKTRONSKEGA OSCILATORJALuka Bogataj, 2016, doktorsko delo/naloga Ključne besede: optoelektronski oscilator, fazni šum, stabilnost, povratna zanka, barvna disperzija, množilnik kvalitete, stranski rod, frekvenčni diskriminator, fazna modulacija Celotno besedilo (datoteka, 22,89 MB) |
|
|
|
6. Protimikrobno delovanje izbranih eteričnih olj in njihovih sestavin na mikotoksigene plesniNina Hostnik, 2012, diplomsko delo Ključne besede: mikotoksigene plesni, rod Aspergillus, rod Penicillium, mikotoksini, aflatoksini, ohratoksini, protimikrobne snovi, minimalna inhibitorna koncentracija, eterična olja, timijan, koromač, srebrna jelka, origano, poprova meta, anisaldehid, karvakrol, mentol, timol Celotno besedilo (datoteka, 626,10 KB) |
7. Pomivalni in pralni strojiMonika Novak Babič, 2011, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, oportunistični patogeni, glive, fiziologija gliv, rod Exophiala, gospodinski stroji, pomivalni stroj, pralni stroj Celotno besedilo (datoteka, 810,80 KB) |
8. Vpliv slanosti okolja na strukturo in morfologijo celične stene glive Wallemia s.p.Klara Maučec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: morfologija mikroorganizmov, halofilni mikroorganizmi, stres, hiperosmotski stres, kserofilne glive, bazidiomicetne glive, askomicetne glive, ultrastruktura celične stene, celične stene, črne kvasovke, Hortaea werneckii, rod Wallemia, Saccharomyces cerevisiae, elektronska mikroskopija Celotno besedilo (datoteka, 5,40 MB) |
|
10. Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkihJanja Sluga, 2015, diplomsko delo Ključne besede: probiotične bakterije, rod Lactobacillus, probiotični mlečni izdelki, probiotična prehranska dopolnila, gojitvene metode, gojišča, selektivnost gojišč, molekularne tehnike, metoda PCR Celotno besedilo (datoteka, 3,11 MB) |