1. Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslihSaša Rot, 2011, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCR Celotno besedilo (datoteka, 3,45 MB) |
2. Vpliv taninov v krmi na spremembe v strukturi črevesne mikrobiote prašičevAndreja Slavec, 2017, magistrsko delo Ključne besede: prašiči, merjasci, vonj merjascev, kakovost mesa, črevesna mikrobiota, tanini, skatol, molekularne tehnike, osamitev DNK, PCR, DGGE Celotno besedilo (datoteka, 3,66 MB) |
3. Osamitev in karakterizacija bakterije Clostridium difficile z blazinic pasjih šap in podplatov obutve lastnikov psovSabina Mlakar, 2019, magistrsko delo Ključne besede: Clostridium difficile, vzorci pasjih šap, vzorci podplatov obutve, osamitev, molekularna karakterizacija, toksinotipizacija, PCR-ribotipizacija Celotno besedilo (datoteka, 1,75 MB) |
4. Molekularno odkrivanje bakterije Fusobacterium nucleatum v biopsijskih vzorcih pacientov s kolorektalnim rakomRobert Šket, 2014, magistrsko delo Ključne besede: kolorektalni rak, kolonoskopija, biopsija, osamitev mikrobne DNK, struktura mikrobiote, Fusobacterium nucleatum, 16s rRNK, molekularne tehnike, PCR, DGGE, qPCR Celotno besedilo (datoteka, 4,23 MB) |
5. Dokazovanje parehovirusov z metodo verižne reakcije s polimerazoTamara Zrim, 2011, diplomsko delo Ključne besede: virusi, pikornavirusi, parehovirusi, HPeV, okužbe dihal, diagnostične metode, molekularne tehnike, osamitev nukleinske kisline, verižna reakcija s polimerazo, RT-PCR, določanje nukleotidnega zaporedja Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
6. Dokazovanje adenovirusov v fecesu z verižno reakcijo s polimerazo v realnem časuJanja Škrlec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: adenovirusi, enterični adenovirusi, gastroenteritis, elektronska mikroskopija, ELISA test, osamitev nukleinske kisline, PCR v realnem času, interna kontrola Celotno besedilo (datoteka, 2,22 MB) |
7. Osamitev, karakterizacija in pogostnost bakterije Clostridium difficile pri živalihValerija Zidarič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: Clostridium difficile, črevesne okužbe, poantibiotična driska, zoonoze, perutnina, telički, psi, mačke, osamitev Clostridium difficile, bogatitveno gojišče, D-cikloserin-cefoksitin, moksalaktam-norfloksacin-cistein hidroklorid, molekularne tehnike, tipizacija, PCR ribotipizacija, toksinotipizacija Celotno besedilo (datoteka, 707,45 KB) |
8. Osamitev DNA iz sojinega lecitinaŠpela Levičnik-Höfferle, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gensko spremenjeni organizmi, GSO, gensko spremenjena živila, gensko spremenjena soja, detekcija GSO, zakonodaja GSO, sojin leticin, DNA, osamitev DNA, kromatografija, HPLC, monoliti, CIM, CTAB, PCR, PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 2,36 MB) |
9. Identifikacija mlečnokislinskih bakterij iz naravne mikrobiote fermentiranih mlečnih izdelkov iz Slovenije in sosednjih regijNina Avsec, 2020, magistrsko delo Ključne besede: tradicionalni mlečni izdelki, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus paracasei, Lactococcus lactis, identifikacija mikroorganizmov, osamitev, molekularne genetske metode, MALDI-TOF MS, RAPD-PCR, sevna sorodnost Celotno besedilo (datoteka, 2,28 MB) |
|