|
2. Delovanje probiotikov proti virusomNeja Pristovšek, 2018, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, virusi, HIV, mikrobiota, virusne respiratorne okužbe, virusni gastroenteritis, HPV, virus herpes simpleks, kokseki virus Celotno besedilo (datoteka, 407,37 KB) |
3. Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne virusesMateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor, 2016, izvirni znanstveni članek Ključne besede: živila, varnost živil, nadzor nad živili, virusi, virusne okužbe, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 520,48 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Molekularna epidemiologija človeških rinovirusov v SlovenijiSergeja Mar, 2013, magistrsko delo Ključne besede: virusi, rinovirusi, HRV, okužbe dihal, pediatrični bolniki, bronhiolitis, molekularne metode, verižna reakcija s polimerazo, klasični PCR, RT-PCR v realnem času, določanje nukleotidnega zaporedja, HRV-A, HRV-B, HRV-C, sočasne okužbe Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
5. Prevalenca okužbe z virusom hepatitisa D pri bolnikih s kroničnim hepatitisom B v SlovenijiAnja Zagožen, 2016, diplomsko delo Ključne besede: virusi, virusi hepatitisa, virus hepatitisa D, HDV, prevalenca okužbe, Slovenija, ELISA, rt-RT-PCR Celotno besedilo (datoteka, 2,48 MB) |
6. Dokazovanje parehovirusov z metodo verižne reakcije s polimerazoTamara Zrim, 2011, diplomsko delo Ključne besede: virusi, pikornavirusi, parehovirusi, HPeV, okužbe dihal, diagnostične metode, molekularne tehnike, osamitev nukleinske kisline, verižna reakcija s polimerazo, RT-PCR, določanje nukleotidnega zaporedja Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
7. Ugotavljanje flebovirusov pri bolnikih z meningitisom ali meningoencefalitisom v SlovenijiKatarina Engelman, 2011, diplomsko delo Ključne besede: virusi, flebovirusi, okužbe z virusi, meningitis, meningoencefalitis, diagnostične metode, encimskoimunske metode, ELISA, metoda posredne imunofluorescence, IFA, RT-PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |
|
9. Sistemsko vrednotenje in preprečevanje virusne okužbe s hrano v živilsko predelovalni oskrbovalno prehranski verigiMateja Ambrožič, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: živila, varnost živil, dejavniki tveganja, nadzor nad živili, virusi v hrani, virusne okužbe, školjke, obvladovanje virusnih okužb Celotno besedilo (datoteka, 18,50 MB) |
|