1. Primerjava različnih tipov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Istrska malvazija' iz vinorodnega okoliša Slovenska IstraTomaž Zavaloka, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, stare sorte, Borgonja, Istrska malvazija, filometrija, O.I.V. deskriptorji, vinorodni okoliš Slovenska Istra Celotno besedilo (datoteka, 2,87 MB) |
2. Tradicija in razvoj vinogradništva in vinarstva v PrekmurjuJasmina Passero, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinarstvo, zgodovinski pregled, Prekmurje, vinorodni okoliš Prekmurje, sorte vinske trte, prekmurska vina, trženje vina, Laški rizling, blagovna znamka, organiziranje vinogradnikov, skupna vinska klet, trendi razvoja Celotno besedilo (datoteka, 644,25 KB) |
|
4. Hodljivost šolskega okoliša v Celju, zasnova odprtega prostoraNaja Zupančič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: šolski okoliš, odprt prostor, prometna varnost, javni prostor, hodljivost, mestno zelenje Celotno besedilo (datoteka, 19,69 MB) |
5. Populacijska struktura sevov rodu Saccharomyces iz Primorskega vinorodnega okolišaMojca Likar, 2018, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces paradoxus, Primorski vinorodni okoliš, vinograd, trta, hrast, populacijska struktura, genetska raznolikost, genotipizacija, fenotip, RFLP, RAPD, mikrosateliti Celotno besedilo (datoteka, 3,08 MB) |
6. Ohranitev genetskega potenciala kvasovk Primorskega vinorodnega okoliša in njihova genetska tipizacijaInes Jerovšek, 2019, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Primorski vinorodni okoliš, krioprezervacija, stopnja preživetja, PCR-RFLP, ITS, (GTG)5x, mikrosateliti Celotno besedilo (datoteka, 5,19 MB) |
7. Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštuLidija Strojnik, 2014, magistrsko delo Ključne besede: živilska mikrobiologija, grozdje, mošt, grozdne sorte, vinorodni okoliš, plesni, raznolikost plesni, izolacija plesni, identifikacija plesni, Penicillium, Aspergillus, mikotoksini, aflatoksin B1, ohratoksin A Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
8. Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"Jasmina Knap, 2016, diplomsko delo Ključne besede: grozdje, Refošk, Cabernet Sauvignon, vinorodni okoliš Slovenska Istra, klima, vremenske razmere, tehnološka zrelost, fenolna zrelost Celotno besedilo (datoteka, 560,91 KB) |
|
10. Izolacija in karakterizacija divjih sevov kvasovk rodov Saccharomyces in Hanseniaspora iz naravnih gozdov in oljčnih nasadovKatja Potočnik, 2022, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces, Hanseniaspora, predalpski gozd, drevesno lubje, oljčni nasadi, vinorodni okoliš Celotno besedilo (datoteka, 4,82 MB) |