Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mlekoCelotno besedilo (datoteka, 1019,42 KB)
Ključne besede: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem časuCelotno besedilo (datoteka, 1,35 MB)
Ključne besede: protimikrobne učinkovine, poraba zdravil, odpornost bakterij, diagnoze oddelkov, antimikotiki, občutljivost bakterij, predpisovanje protimikrobnih zdravilCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: anaerobne bakterije, okužbe z anaerobnimi bakterijami, protimikrobne snovi, antibiotiki, mehanizmi delovanja antibiotikov, odpornost anaerobnih bakterij, občutljivost za antibiotike, Bacteroides, Prevotella, Clostridium, Actinobacteria, po Gramu pozitivni anaerobni kokiCelotno besedilo (datoteka, 1,27 MB)
Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem časuCelotno besedilo (datoteka, 822,10 KB)