Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum, obogaten kruh, kaljena pšenična zrna, antioksidanti, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, ABTS, DPPHCelotno besedilo (datoteka, 1010,31 KB)
Ključne besede: pšenica, Triticum aestivum, kaljenje, kaljena zrna, kalčki, svetloba, osvetljevanje, LED, tema, fenolne spojine, antioksidativni potencial, Folin Ciocalteu metoda, DPPH metoda, ABTS metodaCelotno besedilo (datoteka, 1,58 MB)
Ključne besede: pira, Triticum spelta, obogaten kruh, kaljena pirina zrna, antioksidanti, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH, ABTSCelotno besedilo (datoteka, 906,54 KB)
Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, kislo testo, kaljena zrna pire, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti
Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, kislo testo, kaljena zrna pire, tehnološke lastnosti, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,93 MB)