1. Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkovTomaž Plankar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kisline Celotno besedilo (datoteka, 665,56 KB) |
2. Uporaba navadnega prosa (Panicum miliaceum L.) v prehrani in možnost vključevanja na hmeljišča v premeniDarja Kocjan Ačko, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hmeljarstvo, premena, navadno proso, Panicum miliaceum, kolobarjenje, anketiranje, študenti, kmetijski svetovalci, prehrana, pokušina, prosena mlečna kaša Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Določanje rezistentnega škroba v izbranih živilihPetra Česen, 2018, diplomsko delo Ključne besede: škrob, rezistentni škrob, retrogradiran škrob, prehranska vlaknina, živila, fižol, ajdova kaša, čičerika, banana, kruh, krompir, ovseni kosmiči Celotno besedilo (datoteka, 1,41 MB) |
4. Antioksidativna vrednost navadne in tatarske ajde (Fagopyrum esculentum Moench in F. tataricum Geartn.)Snežana Kalaba, 2018, diplomsko delo Ključne besede: navadna ajda, tatarska ajda, izbrana žita, moka, kaša, ekstrakcija, antioksidativna vrednost, DPPH metoda Celotno besedilo (datoteka, 872,22 KB) |
5. Hranilna vrednost žit, kaš in mok slovenskega izvoraJerca Marinč, 2015, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, ječmen, koruza, oves, pira, proso, pšenica, rž, moka, kaša, zdrob, kemijska sestava, hranilna vrednost, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 747,05 KB) |
6. Hranilna in energijska vrednost nekaterih slovenskih žitnih izdelkovNataša Baloh, 2016, diplomsko delo Ključne besede: žitni izdelki, prosena kaša, rženi kosmiči, pšenični kosmiči, ječmenovi kosmiči, polenta, koruzni zdrob, ješprenj, kemijska sestava, voda, pepel, beljakovine, maščobe, prehranske vlaknine, ogljikovi hidrati, energijska vrednost, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 767,97 KB) |
7. Avtomatsko ločevanje neoluščenega prosa od prosene kašeMarko Brodarič, 2023, magistrsko delo/naloga Ključne besede: optično sortiranje, prosena kaša, računalniški vid, globoke nevronske mreže, enorazredno zaznavanje anomalij, CS-Flow, PaDiM Celotno besedilo (datoteka, 4,39 MB) |