|
2. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, diplomsko delo Ključne besede: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Celotno besedilo (datoteka, 1,21 MB) |
3. Načrtovanje in izgradnja relacijske podatkovne baze za funkcionalna živilaSimona Juvan, Tomaž Bartol, Bojana Boh Podgornik, 2005, izvirni znanstveni članek Ključne besede: funkcionalna živila, relacijske baze, bibliografske podatkovne zbirke, načrtovanje, zbiranje podatkov, obdelava podatkov, klasifikacija, znanstvena informatika, bibliometrija, prehrana ljudi, zdrava hrana, preprečevanje bolezni, biološko aktivne snovi, functional foods, relational databases, bibliographic databases, planing, design, data collection, data processing, classification, documentation, information science, bibliometrics, scientometrics, human nutrtion, health foods, disease prevention, biologically active compounds Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Analiza "crossfit-a" kot oblike sodobne športne vadbeMihael Ivanuša, 2014, diplomsko delo Ključne besede: šport, športna rekreacija, vrhunski šport, funkcionalna vadba, crossfit, gibalne sposobnosti, gimnastične vaje, moč, vzdržljivost, telesna priprava, dviganje uteži, program, prehrana, metabolizem Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Dieta pri hiperholesterolemijiEmanuela Čerček Vilhar, 2017, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, dietna prehrana, dieta pri hiperholesterolemiji, holesterol, hiperholesterolemija, prehranska priporočila, funkcionalna živila Celotno besedilo (datoteka, 611,79 KB) |
6. Vpliv prehrane na rehabilitacijo bolnikov na peritonealni dializiJanja Kogovšek, 2019, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, kronična ledvična bolezen, dializni bolniki, analiza prehranskega stanja, peritonealna dializa, beljakovinska podhranjenost, metoda jedilnika prejšnjega dne, prehranski vnos, bioimpedančne meritve, sestava telesa, funkcionalna zmogljivost Celotno besedilo (datoteka, 1,48 MB) |
7. Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikovPetra Stopar, 2013, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana športnikov, prehranski dodatki, ergogene snovi, koencim Q10, CoQ10, L-karnitin, kreatin, funkcionalna živila, mesne emulzije, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 918,10 KB) |
8. Kakovost, predelava in kulinarična uporabnost kunčjega mesaJan Ščap, 2021, diplomsko delo Ključne besede: meso, kunčje meso, kemijska sestava, prehrana, prehranska vrednost, senzorične lastnosti, kakovost mesa, funkcionalna živila Celotno besedilo (datoteka, 679,10 KB) |
9. Funkcionalna živila in prehranska dopolnila v nosečnostiMaja Orešnik, 2021, diplomsko delo Ključne besede: diplomska dela, babištvo, prehrana, nosečnost, funkcionalna živila, superživila, prehranska dopolnila Celotno besedilo (datoteka, 990,51 KB) |
10. Uporaba kokoši lahkega tipa po koncu proizvodnega obdobjaSilvester Kobal, 2024, diplomsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, kokoši, nesnice, lahki tip, iztrošene kokoši nesnice, meso, prehrana ljudi, prehrana živali, biomateriali, funkcionalna živila Celotno besedilo (datoteka, 1,38 MB) |