Ključne besede: mlečni izdelki, siri, mikrobiologija, enterokoki, molekularna genetika, rDNK, PCR-DGGECelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: rastlinski izvlečki, enterokoki, laktobacili, mikrodilucija v tekočem gojišču, minimalna inhibitorna koncentracija, vpliv na rast, adhezivnost, protimikrobna učinkovitostCelotno besedilo (datoteka, 2,73 MB)
Ključne besede: antibiotiki, daptomicin, občutljivost za antibiotike, proti meticilinu odporen Staphylococcus aureus, MRSA, proti vankomicinu odporni enterokoki, VRE, EtestCelotno besedilo (datoteka, 1,09 MB)
Ključne besede: antibiotiki, tigeciklin, občutljivost na antibiotike, proti meticilinu odporen Staphylococcus aureus, MRSA, proti vankomicinu odporni enterokoki, VRE, laktamaze beta z razširjenim spektrom delovanja, ESBL, mikrodilucijska metodaCelotno besedilo (datoteka, 621,53 KB)
Ključne besede: siri, avtohtoni slovenski ovčji siri, Kraški ovčji sir, Bovški ovčji sir, Dolenjski ovčji sir, kemijska sestava, trdi siri, polnomastni siri, mikrobiota sira, enterokoki, laktobacili, mlečnokislinske bakterije, PCR-DGGE, relativna podobnost sevovCelotno besedilo (datoteka, 1,48 MB)
Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, kopalna voda, gojišče TBX, gojišče CCA, bakterija E. coli, koliformne bakterije, enterokoki, patogeni sevi bakterije E. coliCelotno besedilo (datoteka, 3,43 MB)