1. Vpliv nosilnih sistemov na interakcije koencima Q10 z modelnimi lipidnimi membranamiAjda Ota, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: koencim Q10, modelne membrane, fluidnost, nosilci, elektronska paramagnetna resonanca, fluorescenčna spektroskopija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC Celotno besedilo (datoteka, 6,79 MB) |
|
3. Vpliv ferulne, kavne in p-kumarne kisline ter njihovih stirenov na modelne membraneAjda Ota, 2009, diplomsko delo Ključne besede: modelne membrane, fenoli, fenolne kisline, hidroksicimetne kisline, ferulna kislina, kavna kislina, p-kumarna kislina, stireni, polarizacija, anizotropija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC Celotno besedilo (datoteka, 743,43 KB) |
4. Študij vezave polifenolov na goveji serumski albumin z diferenčno dinamično kalorimetrijoMateja Rebernik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, goveji serumski albumin, BSA, kampferol, epigalokatehin, epigalokatehin galat, kampferol-3-glukozid, denaturacija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC, stafilokokni enterotoksin Celotno besedilo (datoteka, 1,20 MB) |
5. Vpliv gretja in hlajenja na fazne prehode čokoladeTomaž Kopač, 2021, diplomsko delo Ključne besede: čokolada, fazni prehodi, polimorfna oblika, taljenje, temperatura taljenja, kristalizacija, diferenčna dinamična kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
|
|
|
|
|