1. Pridelek oljke (Olea europaea L.) sorte 'Istrska belica' na cepljenih sadikah in na lastnih koreninahMateja Čalušič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: oljke, Olea europaea, Istrska belica, sadjarstvo, cepljene sadike, potaknjenci, vegetativno razmnoževanje, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 465,75 KB) |
2. Variations of phenolic compounds and sensory properties of virgin olive oils from the variety 'Istrska belica'Milena Bučar-Miklavčič, Terezija Golob, Vasilij Valenčič, Erika Bešter, Bojan Butinar, Ana Miklavčič, 2016, izvirni znanstveni članek Ključne besede: olive oil, phenolic compounds, sensory properties, Istrska belica Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Preizkušanje in uporaba novih biotehnoloških pristopov za žlahtnjenje oljk (Olea europaea L.) sort Canino in Istrska belicaPetra Oražem, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: žlahtnjenje rastlin, Olea europaea, Canino, Istrska belica, tkivne kulture, ionizirajoče obsevanje, X-žarki, mikrosatelitski markerji, adventivna regeneracija, transformacije, dostavni peptidi, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,51 MB) |
4. Analiza transkriptoma plodu oljke (Olea europaea L.) s pirosekvenciranjemTjaša Rešetič, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: Olea europaea, oljka, Istrska belica, plodovi oljk, nukleotidna zaporedja, cDNA knjižnica, komplementarna DNA, pirosekvenciranje, PCR metode, transkriptom, geni, biotehnologija, genetika, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,77 MB) |
5. Vpliv biostimulanta na število in velikost plodov pri oljki (Olea europaea L.)Tea Ivančič, 2020, magistrsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oljka, Olea europaea, 'Istrska belica', Phylgreen, število plodov, velikost plodov Celotno besedilo (datoteka, 2,55 MB) |
6. Vpliv tehnoloških postopkov na kakovost namiznih oljk Slovenske IstreVasilij Valenčič, 2010, doktorska disertacija Ključne besede: namizne oljke, fermentacija namiznih oljk, Olea europaea L., `Štorta`, `Istrska belica`, biofenoli, hidroksitirosol, tirosol, HPLC, antioksidativna učinkovitost, DPPH, kvasovke, restrikcijski fragmenti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,42 MB) |
7. Oksidacijska stabilnost ekstra deviških oljčnih olj Slovenske IstreErika Bešter, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: olje, rastlinsko olje, ekstra deviško oljčno olje, cv."Istrska belica", cv. "Leccino", sončnično olje, skladiščenje, segrevanje, oksidacija, antioksidanti, antioksidacijska učinkovitost, oksidacijska stabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,00 MB) |