1. Sezonsko spremljanje nekaterih bioaktivnih snovi v izbranih užitnih samoniklih rastlinahBarbara Pipan, 2007, diplomsko delo Ključne besede: botany, wild plants, edible wild plants, bioactive compounds, seasonal assessment, chemical composition, chlorophyll, carotene, carotenoids, lutein, zeaxantin, neoxantin, tocopherol Celotno besedilo (datoteka, 360,82 KB) |
2. The announcement effect of cross-border M&A on a stock price behavior in the chemical industryNick Dragoš, 2014, magistrsko delo Ključne besede: chemical industry, podjetje, M & A, poslovanje podjetja, uspešnost poslovanja, donos, združitve podjetij, prevzemi podjetij, podatki, analiza Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Isolation and characterization of essential oils from the cones of Norway spruce (Picea abies Karst.), European larch (Larix decidua Mill.) and Scots pine (Pinus sylvestris L.)Janja Zule, Vesna Tišler, Andrej Žurej, Niko Torelli, 2003, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Norway spruce, Scots pine, European larch, essential oils, terpenes, chemical characterization, gas chromatography Celotno besedilo (datoteka, 405,84 KB) |
4. Spontaneous tumors and non-neoplastic proliferative lesions in pet degus (Octodon degus)Tanja Švara, Mitja Gombač, Alessandro Poli, Joško Račnik, Marko Zadravec, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: degu, non-neoplastic proliferative lesions, Octodon degus, pathology, tumors, neoplasms, neoplastic processes, chemical synthesis, Octodon, metabolism, single-domain antibodies, chemistry Celotno besedilo (datoteka, 1,40 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Comparison of different preparation methods of biological samples for FIB milling and SEM investigationVladka Lešer, Damjana Drobne, Živa Pipan Tkalec, M. Milani, Francesco Tatti, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: zoologija, crustaceans, porcellio scaber, biološki vzorci, metode priprave, chemical fixatives, conductive staining, crustaceans, digestive gland epithelium, porcelio scaber, terestrial isopod, preparation methods, biological samples Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Fatty acids and alpha-tocopherol composition in hazelnut (Corylus avellana L.): a chemometric approach to emphasize the quality of European germplasmLoretta Bacchetta, Michele Aramini, A. Zini, V. Giammatteo, D. Spera, P. Drogoudi, Merce Rovira, Ana Paula Silva, Anita Solar, Roberto Botta, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: leska, maščobne kisline, alfa tokoferol, kakovost, kemična sestava, hazelnut, corylus avellana, fatty acids, alpha tocopherol, chemical composition, germplasm Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
8. Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing seasonMonika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: živila, ribe, jadranska sardela, Sardina pilchardus Walb., sestava, kemijska sestava, maščobne kisline, prehranska vrednost, letni čas, food, fish, Adriatic sardine, Sardina pilchardus Walb., composition, chemical composition, fatty acids, nutritional values, fishing season Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Chemical characterisation of stromatolitic "petola" layer (Sečovlje salt-pans,Slovenia) using FT-IR spectroscopyNives Kovač, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: morje, onesnaževanje, sediment, analizna kemija, petola, analizna kemija, soline, Sečoveljske soline, fluorescentna spetroskopija, infrardeča spektralna analiza, FT-IR, elementarna kompozicija, stromatolitna petola, Tržaški zaliv, severni Jadran, marine chemistry, organic geochemistry, analytical methods, marine research, salt-pans, Gulf of Trieste, chemical analysis, sediments, stromatolite petola, fluorescence spectroscopy, FT-IR spestroscopy, Adriatic sea Celotno besedilo (povezava drugam) |
|