Ključne besede: piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 784,39 KB)
Ključne besede: biotehnologija, biokemija, organizmi, energijska ravnotežja, adipokini, leptin, plazemska koncentracija, povratna zanka, leptinska rezistenca, maščobno tkivo, debelost, hiperleptinemija, biološko aktivne učinkovine, ligandi, receptorji, antagonisti receptorjev, bakteriofagi, bakteriofagne predstavitvene knjižnice, doktorske disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 3,67 MB)
Ključne besede: farmakognozija, farmacevtska biologija, zdravilne učinkovine, rastlinski ekstrakti, biološko aktivne učinkovine, ajda, fagopirini, fototoksičnost, jelka, fenoli, antioksidacijske lastnosti, izolacija, identifikacija, kemična struktura, rastlinska kemija, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 2,64 MB)