1. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Celotno besedilo (datoteka, 961,62 KB) |
|
3. Sinteza in vrednotenje antioksidativnih lastnosti derivatov 5-benziliden-N,N-dimetilbarbiturne in 5-benziliden-N,N-dimetiltiobarbiturne kislineAna Krstova, 2015, diplomsko delo Ključne besede: Knoevenaglova kondenzacija, 5-benziliden-N, N-dimetilbarbiturna kislina, 5-benziliden-N, N-dimetiltiobarbiturna kislina, test DPPH, alfa-tokoferol, antioksidanti v kozmetiki Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
6. Spremljanje kazalnikov oksidativnega stresa pri rastlinah kot tretja raven ekološko informacijskega sistema onesnaženosti zrakaNataša Kopušar, 2009, doktorska disertacija Ključne besede: kmetijske rastline, plazeča detelja, Trifolium repens, fižol, Phaseolus vulgare, tobak, Nicotiana tabacum, bioindikacija, oksidativni stres, rastlinski stres, ozon, ozonske poškodbe, onesnaževalci zraka, fotooksidanti, dušikovi oksidi, žveplov dioksid, rastlinska barvila, askorbinska kislina, alfa-tokoferol, encimi, superoksid dizmutaza, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 9,73 MB) |
7. Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferolaTanja Fingušt, 2012, diplomsko delo Ključne besede: mesni izdelki, pašteta, funkcionalna živila, aditivi, antioksidanti, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 526,56 KB) |
|