Ključne besede: Apis mellifera carnica, medonosna čebela, čebelji kruhek, cvetni prah, med, celični profil, biološko aktivne snovi, fenolne spojine, glukonska kislina, mlečnokislinske bakterije, mlečna kislina, fermentacija, protibakterijsko delovanje, S. aureusCelotno besedilo (datoteka, 6,45 MB)
Ključne besede: polisorbat 20, polisorbat 80, površinsko aktivne snovi, modelne spojineCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 784,39 KB)
Ključne besede: oksazoloni, azlaktoni, sinteza Erlenmeyer-Plöchl, biološko aktivne spojineCelotno besedilo (datoteka, 1,41 MB)