1. Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih redkve, brokolija in belega zeljaVesna Oprešnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: encimi, fiziologija rastlin, redkev, brokoli, belo zelje, rastlinski ekstrakti, proteolitični encimi, aminopeptidaze, aminopeptidazna aktivnost, cimografija, nativna elektroforeza, fluorogeni substrati Celotno besedilo (datoteka, 1,31 MB) |
2. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, diplomsko delo Ključne besede: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Celotno besedilo (datoteka, 817,81 KB) |
3. Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zeljuTjaša Štrukelj, 2012, diplomsko delo Ključne besede: zelje, narezano zelje, skladiščenje zelja, dihanje, kontrolirana atmosfera, glukozinolati, L-askorbinska kislina, vitamin C, glutation, antioksidanti Celotno besedilo (datoteka, 1,96 MB) |
4. Change of textural properties of tomatoes due to storage and storage temperaturesTomaž Požrl, Dragan Žnidarčič, Mirela Kopjar, Janez Hribar, Marjan Simčič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: skladiščenje zelenjave, paradižnik, Lycopersicon esculentum, tekstura paradižnika, barva paradižnika, tomatoes, Lycopersicon esculentum, texture of tomatoes, colour of tomatoes, storage vegetables Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
7. Vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v suhem sadju in začimbahAndrej Živković, 2016, diplomsko delo Ključne besede: živila, suho sadje, suha jabolka, začimbe, lovor, majaron, sušenje živil, prekajevanje živil, toksične snovi, policiklični aromatski ogljikovodiki Celotno besedilo (datoteka, 1,22 MB) |
8. Germinated buckwheatAndrej Živković, Tomaž Polak, Blaž Cigić, Tomaž Požrl, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: buckwheat, dehulling, germination, LC-MS, free phenolic, bound phenolic, antioxidant activity Celotno besedilo (datoteka, 1,26 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
|