1. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, diplomsko delo Ključne besede: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Celotno besedilo (datoteka, 805,79 KB) |
2. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Celotno besedilo (datoteka, 1019,42 KB) |
3. Ugotavljanje deklariranih bakterij v probiotičnih prehranskih dopolnilih na slovenskem trguTjaša Sernel, 2011, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracij Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
4. Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenesTadeja Kocmur, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje, Salmonella, Listeria monocytogenes, multipli PCR, zaporedni PCR, optimizacija mPCR, obogatitvena gojišča, gojišče UPB, občutljivost mPCR Celotno besedilo (datoteka, 834,31 KB) |
5. Določanje bakterij rodu Alicyclobacillus s PCR v realnem časuKatja Kum, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |
6. Vpliv uživanja antibiotikov v kombinaciji s probiotičnim pripravkom na mikrobiološko sestavo blata odraslihMaja Primožič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: probiotiki, probiotične bakterije, probiotični izdelki, antibiotično zdravljenje, antibiotiki, blato odraslih, mikrobne združbe, bifidobakterije, molekularne metode, PCR v realnem času Celotno besedilo (datoteka, 1,83 MB) |
7. Razlikovanje mikobakterij iz sklopa Mycobacterium (M.) avium in M. abscessus ter določanje občutljivosti za najpomembnejša protimikrobna sredstvaSara Truden, 2017, magistrsko delo Ključne besede: mikobakterije, netuberkulozne mikobakterije, Mycobacterium avium, Mycobacterium abscessus, molekularne metode, identifikacija bakterij, ERIC-PCR, GenoType NTM-DR, protimikrobne učinkovine, antibiotiki Celotno besedilo (datoteka, 2,70 MB) |
|
9. Rapid detection and characterization of foodborne pathogens by molecular techniquesRobert E. Levin, 2010 Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, hitre mikrobiološke metode, molekularne tehnike, PCR, RAPD, PFGE, RFLP, Campylobacter, Listeria, Clostridium, Bacillus cereus, Salmonella, Escherichia coli, Vibrio Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Validacija multiplega testa PCR v realnem času za dokaz okužb dihal z atipičnimi bakterijamiJakob Brodarič, 2021, magistrsko delo Ključne besede: medicinska mikrobiologija, atipične bakterije, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, Legionella pneumophila, diagnostične metode, molekularne tehnike, PCR v realnem času, validacija Celotno besedilo (datoteka, 1,39 MB) |