1. Vnos markerskih genov v genom hmelja (Humulus lupulus L.) z Agrobacterium tumefaciensBrigita Štravs, 2007, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, hmelj, Humulus lupulus, internodiji, transformacije, Agrobacterium tumefaciens, gus gen, DsRed gen, hptII gen, tkivne kulture, gojišča, regeneranti, GUS test, transgeni Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
2. Bioinformacijska analiza oznak izraženih zaporedij (EST) hmelja (Humulus lupulus L.) in njihova aplikacija pri razvoju molekularnih markerjevLidija Berke, 2008, diplomsko delo Ključne besede: biotehnologija, genetika rastlin, gensko kartiranje, hmelj, Humulus lupulus, alfa kisline, molekularni markerji, EST, SNP, SSR, halkon sintaza, valerofen sintaza Celotno besedilo (datoteka, 1,50 MB) |
3. Eliminacija hmeljevega latentnega viroida (HLVd) pri hmelju (Humulus lupulus L.) sorte CiceroŠpela Mastnak, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žlahtnjenje rastlin, hmelj, Humulus lupulus, viroidi, hmeljev latentni viroid, Cicero, brezviroidne rastline, RT-PCR metoda, mikropropagacija, agarozna elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
4. Stanje pridelave hmelja (Humulus lupulus L.) v SlovenijiKatja Škof, 2011, diplomsko delo Ključne besede: hmelj, Humulus lupulus, rastlinske sorte, pridelava, premena, kolobarjenje, hmeljarske kmetije, Slovenija, ankete Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) |
5. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
6. Vrednotenje genskih virov hmelja z molekulskimi markerjiAndreja Čerenak, Jernej Jakše, Nataša Štajner, Branka Javornik, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: genske banke, genska banka, genski viri, hmelj, sorte, akcesije, rastlinski genski viri, genetska variabilnost, molekulski markerji, Slovenija, žlahtnjenje rastlin Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Genetic structure and differentiation in hop (Humulus lupulus L.) as inferred from microsatellitesNataša Štajner, Zlatko Šatović, Andreja Čerenak, Branka Javornik, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hmelj, genetika, genetska raznolikost, mikrosateliti, mikrosatelitski markerji, genetic structure, germplasm groups, hop, humulus lupulus, microsatellites, genetics Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Identification of QTLs for alpha acid content and yield in hop (Humulus lupulus L.)Andreja Čerenak, Zlatko Šatović, Jernej Jakše, Zlata Luthar, Klaudija Carović-Stanko, Branka Javornik, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hmelj, genetika, pridelek, gensko kartiranje, kakovost, humulus lupulus, yield, hop, alpha acid content, genetic mapping, genetics Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Comparison of mycelial proteomes of two Verticillium albo-atrum pathotypes from hopStanislav Mandelc, Sebastjan Radišek, Polona Jamnik, Branka Javornik, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: proteomika, bolezni rastlin, glive, virulentnost, elektroforeza, verticillium albo-atrum, hmelj Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Development of transcript-associated microsatellite markers for diversity and linkage mapping studies in hop (Humulus lupulus L.)Jernej Jakše, Nataša Štajner, Zlata Luthar, Jean-Marc Jeltsch, Branka Javornik, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: genetika, genetsko kartiranje, mikrosatelitski markerji, hmelj, humulus lupulus, kartiranje, segregacijska analiza, hops, microsatellites, segregation analysis, mapping Celotno besedilo (povezava drugam) |