Ključne besede: levulinska kislina, hidroksimetilfurfural, furfural, ATR-FTIR, topnost, kristalizacijaCelotno besedilo (datoteka, 1,73 MB)
Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacijeCelotno besedilo (datoteka, 5,53 MB)
Ključne besede: bio-osnovane kemikalije, 2, 5-furandikarboksilna kislina, FDCA, 5- hidroksimetilfurfural, HMF, encimska sinteza FDCA, medmolekulska asociacijaCelotno besedilo (datoteka, 3,32 MB)
Ključne besede: 5-hidroksimetilfurfural, ekstrakcija tekoče-tekoče, topilo, separacija, ekstrakcijska izotermaCelotno besedilo (datoteka, 1,89 MB)
Ključne besede: 5-hidroksimetilfurfural, levulinska kislina, katalizatorCelotno besedilo (datoteka, 710,58 KB)
Ključne besede: med, označevalec, GC-MS, hlapne organske spojine, ICP-MS, kovine, HPLC-MS/MS, kinurenska kislina, 5-hidroksimetilfurfuralCelotno besedilo (datoteka, 1,27 MB)