1. Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne aromeMatija Rednak, 2007, diplomsko delo Ključne besede: jagodna aroma, hlapne komponente, etil butanoat, 2-metil etil butanoat, 3-metil etil butanoat, etil pantanoat, metil heksanoat, etil heksanoat, metil propanoat, heksil acetat, fenil metil acetat, sproščanje komponent arome, želirna sredstva, pektinski geli, vpliv temperature, vpliv pH Celotno besedilo (datoteka, 502,67 KB) |
|
|
|
5. Sinteza 5-fenil-1,5-dihidro-pirano [2,3-d]pirimidin-2,4-dionov in 5-benzoilpirimidin-2,4,6-trionov ter vrednotenje njihovih antioksidativnih lastnostiAna Čelhar, 2017, diplomsko delo Ključne besede: prosti radikali, antioksidanti, 1, 1-difenil-2-pikrilhidrazil, 5-benzoilpirimidin-2, 4, 6-trion, barbiturna kislina, 5-fenil-1, 5-dihidro-pirano [2, 3-d]pirimidin-2.4-dion Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
8. Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatovDejan Suban, 2006, diplomsko delo Ključne besede: žganje, sadni destilati, brinjevec, slivovka, sadjevec, viljamovka, acetaldehid, etil acetat, metanol, 1-propanol, izobutanol, 1-butanol, izoamil alkohol, 2-fenil etanol, plinska kromatografija, GC, turbidimetrija, motnost, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,08 MB) |
|
|